II. Ulusal Kariyer Psikolojik Danışmanlığı Sempozyumu

II. Ulusal Kariyer Psikolojik Danışmanlığı Sempozyumu

Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği’nin öncülüğünde ilki 2021 yılında gerçekleştirilen Ulusal Kariyer Psikolojik Danışmanlığı Sempozyumunun ikincisi 11-12 Ekim 2024 tarihinde ‘Dijital Çağda Kariyer: Geleceğe Hazırlık ve Yeni Yönelimler’ teması ile Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Türk PDR Derneği Genel Başkanı Mesut YILDIRIM ve Dernek Genel Merkez Yönetim Kurulu, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan USLU, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep ÇİÇEK, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bekir ÇINAR, MEB Özel Eğitim Rehberlik Genel Müdürü Doç. Dr. Mustafa OTRAR, MEB Özel Eğitim Rehberlik Genel Müdürlüğü Rehberlik Hizmetleri Daire Başkanı Serpil ALTUNCU VAROL, Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim YAŞAR, Niğde Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ali BİNGÜL, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi RPD Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Suat KILIÇARSLAN ve Anabilim Dalı öğretim üyelerinin katılımı ile II. Ulusal Kariyer Psikolojik Danışmanlığı Sempozyumunun açılışı yapıldı.

II. Ulusal Kariyer Psikolojik Danışmanlığı Sempozyumu Doç. Dr. Suat Kılıçarslan ve Prof. Dr. Metin Pişkin’in sempozyum eş başkanları olarak yaptıkları açılış konuşmalarıyla başlamıştır. Farklı üniversitelerden Kariyer Psikolojik Danışmanlığı alanında çalışmalar yürüten 14 akademisyen ve 3 uzman ve Cumhur Başkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Eğitim ve Geliştirme Dairesi Birim Müdürü Doç. Dr. Muhittin Şahin’in yer aldığı sempozyum, 74 okul psikolojik danışmanı, 230 öğrenci ve İŞKUR ile diğer kurumlardan gelenlerinden de yer aldığı 350 civarında katılımcıya ev sahipliği yapmıştır.

İki gün süren sempozyum boyunca kariyer psikolojik danışmanlığı alanında hızlı teknolojik değişimlerin getirdiği yenilikler ve uygulamaların ele alındığı; üç konferans, “Kariyer Psikolojik Danışma Hizmetlerinde Yeni Yönelimler” ve “Meslek Olarak Kariyer Psikolojik Danışmanlığının Geleceği” temalı iki ayrı panel ve 10 atölye çalışması etkinliği gerçekleştirilmiş ve ikinci günün sonunda sempozyum eş başkanları Doç. Dr. Suat Kılıçarslan ve Prof. Dr. Metin Pişkin ve Türk PDR Derneği Genel Başkanı Mesut YILDIRIM’ ın kapanış konuşmaları ile sempozyum tamamlanmıştır.

Kariyer Psikolojik Danışmanlığı alanında çalışmalar yapan akademisyenler ve alan uzmanlarının gerçekleştirdikleri etkinlikler ve yapılan tartışmalar sonucunda; hızlı değişimlerin yaşandığı dijital çağda yapay zeka ve diğer teknolojik süreçlerin kariyer psikolojik danışmanlığı alanında çalışan uzmanlar için bir tehdit olmasının aksine hizmetlerin etkili ve işlevsel bir biçimde yürütülmesini sağlayabilecek önemli bir fırsat olarak görülmesi gerektiği vurgusu yapılmış ve yapay zekanın önem kazandığı bu evrede kariyer gelişim sürecinde teknik becerilerden çok temel becerilere ve sürdürülebilirlik vizyonuna sahip olmanın önemi ifade edilmiştir.

Bu gönderiyi paylaş

İhbar hattımıza ulaşmak için tıklayınız...

X