Yeni değerlendirici adayları aranıyor: Türk PDR Derneği PDR-EPDAB Değerlendirici Eğitimine Başvuru Formu

Yeni değerlendirici adayları aranıyor: Türk PDR Derneği PDR-EPDAB Değerlendirici Eğitimine Başvuru Formu

PDR-EPDAB değerlendirme standartlarına / ölçütlerine göre, psikolojik danışman eğitimi programlarındaki eğitim kalitesinin iyileştirilmesi ve iyileştirilen standartların da bulundukları düzeyin korunması amaçlanmaktadır. Bu amaç doğrultusunda, akreditasyon değerlendirmesi çalışmalarında önemli görevler üstlenecek olan psikolojik danışman eğitimcilerine gereksinim duyulmaktadır. Değerlendirici görevini üstlenecek kişiler psikolojik danışman eğitimi ile ilgili önemli bir sosyal sorumluluk görevini yerine getirmiş olacaklardır.

PDR-EPDAB program değerlendiricileri gönüllülük esasına göre bu görevi üstlenirler. Görevlerin kapsamında; kurum (anabilim dalı başkanlığı) tarafından hazırlanan özdeğerlendirme raporunun (ÖDR) incelenmesi, bu kuruma (üniversiteye) saha ziyareti yapılması ve akreditasyon kararının verilmesinde liderlik yapılması vardır.

Bir psikolojik danışman eğitimcisi, psikolojik danışman ya da öğrenci olarak, değerlendirici olmayı düşünüyorsanız, “Çalıştaylar-Değerlendirici Eğitimi” sekmesindeki “Türk PDR Derneği PDR-EPDAB Değerlendirici Eğitimine Başvuru Formu”nu yanıtlayarak başvuru yapabilirsiniz. Yanıtlama süresi çok kısa sürmektedir. Başvurular Akdreditasyon Üst Kurulu tarafından değerlendirildikten sonra, adaylar yeni yapılacak değerlendirici eğitimine davet edilecektir. Ayrıntılı bilgi için [email protected] elektronik posta adresine başvurabilirsiniz.

Bu gönderiyi paylaş

İhbar hattımıza ulaşmak için tıklayınız...

X