ERAL – NIT 5-17 Zeka Testi Uygulayıcı Eğitimi

Başvuru Formu:

https://forms.gle/XCoHHfc9zYSy47Xc7

EĞİTİMİN AMACI:

Uygulayıcı eğitimi ile ruh sağlığı alanında, ilk yerli ve yapay zeka içeren ERAL – NIT 5-17 zeka testi yetkili uygulayıcısı yetiştirmektir.

EĞİTİMİN İÇERİĞİ:

Yapay Zeka İçeren İlk Yerli Test – ERAL – NIT 5-17 Zeka Testi

5 Alt testten oluşmakta ve   alt alanda bilgi verilmektedir.

ERAL-NIT 5-17 NEDİR?

  • Türkiye’de geliştirilen ERAL-NIT 5-17, test beyin temelli olarak hazırlanmıştır.

Bu testi hazırlayan uzmanlar sadece zekayı değil aynı zaman da beynin ana lobları olan frontal, temporal, oksipital ve parietal lobların işlev ve işlevlerine ilişkin değerlendirme sonuçlarını vermektedir.

Tüm zeka testleri zeka puanını verip uzmanın yorumlama ve analizdeki mesleki bilgisine önerileri bırakırken ERAL-NIT 5-17, yaklaşık 7-8 sayfalık uzman ve veliye ayrı öneri raporu sunmaktadır.   

Aşağıda verilen tanılara yönelik değerlendirme yapılmaktadır.

-Otizm Spektrum Bozukluğu

– Özel Öğrenme Güçlüğü (ÖÖG)

– Dil Konuşma Bozuklukları

– Dikkat Eksikliği

Bu sorunların tespitinden sonra ise bireyin genel beyin loblarındaki dengeye bakılarak bu lobların sahip olduğu işlemler değerlendirilmektedir ve bunları geliştirmek için önerilerde bulunmaktadır.

 

ERAL-NIT 5-17 AYIRT EDİCİ ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

  1. SADECE ZEKAYI DEĞİL BEYİNİN FONSİYONEL İŞLEV VE İŞLEMLERİ HAKKINDA DETAYLI SONUÇLAR DA SUNMAKTA (Bu bağlamda sadece zeka testi yapmak isteyen aileler için değil çocuğunu tanımak isteyen her aile çocuğuna uygulatabilir)
  2. Tanı ve tanılama için kullanılır. (Otizm Spektrum Bozukluğu, Özgül Öğrenme Güçlüğü, Dil Kullanımı ve Dikkat Eksikliği)
  3. Ebeveyn Beklenti Ölçeği: Ebeveynin çocuğunu değerlendirmesi ile çocuğun yeterliliği arasındaki farkları ortaya çıkarmasıdır. Ebeveyn test öncesi çocuğu hakkında değerlendirmelerde bulunur. Bu değerlendirme çocuğun dahil olmadığı bir ortamda yapılmaktadır. Burada ebeveynlerin çocuklarını ne düzeyde tanıdıkları ve ne düzeyde çocukları ile tutarlı oldukları sonucu da test sonrası profil üzerinde net bir şekilde ortaya çıktığını görüyoruz.
  4. Geniş bir yelpazede değerlendirme yapan test çocuğun hem zayıf/sınırlı olduğu hem de güçlü olduğu yönlerini net ortaya koyarak geniş ve kapsamlı öneri raporlar hem aileye hem uzmana sunmaktadır.

Eğitim hakkında daha detaylı bilgi için aşağıda yer alan linkten ERAL – NIT 5-17 Zeka Testi Kataloğunu inceleyebilirsiniz.

EĞİTİME KİMLER KATILABİLİR:

Türk PDR Derneği Fahri Üyeleri – Psikolojik Danışma Ve Rehberlik Lisans Programı 4. Sınıf Öğrencileri

Türk PDR Derneği Asil Üyeleri – Psikolojik Danışma Ve Rehberlik Lisans Programı Mezunları

(Eğitimimiz yalnızca Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği Üyelerine özeldir.)

 

EĞİTİM TARİHİ-SAATİ: 

22 – 24 Nisan 2024

20.00 – 23.00

EĞİTİM ŞEKLİ: 

Eğitim çevrimiçi olarak gerçekleştirilecektir.

EĞİTİMCİ:

Dr. Öğr. Üyesi Sertan Talas

EĞİTİM SONUNDA VERİLECEK BELGE:

Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği ve Ademer Eğitim Kurumları tarafından Uygulayıcı Sertifikası verilecektir. Sertifika E – Devlet’te sorgulanabilir olacaktır.

EĞİTİM ÜCRETİ:

Türk PDR Derneği Üyeleri – 5500 TL

EĞİTİM MATERYALİ:

Eğitim materyali olarak Uygulayıcı Yönerge Kitapçığı gönderilecektir.

***ERAL-NIT 5-17 Zeka Testi tablet üzerinden uygulanmaktadır. Eğitim esnasında tabletinizin bulunma zorunluluğu yoktur ama testi uygulamak için tabletinizin bulunması gerekmektedir.

EĞİTİME NASIL BAŞVURU YAPABİLİRSİNİZ: 

Eğitime ön başvuru için aşağıda yer alan formu doldurmanız gerekmektedir. Kesin kayıt ve ödeme için siz formu doldurduktan sonra  0549 654 74 17 numarası tarafından size ulaşılacaktır.

Ödeme konusunda; taksitli ödemek ve/veya taksitli ödeme hakkında bilgi almak için  0549 654 74 17 numarası ile iletişime geçebilirsiniz.  

 

TR58 0013 4000 0166 8474 2000 01

Ademer Aile Sağlığı Ve Eğitim Danışmanlığı

Denizbank

İhbar hattımıza ulaşmak için tıklayınız...

X