Milli Eğitim Bakanlığı Ziyareti

Milli Eğitim Bakanlığı Ziyareti

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri’nden sorumlu Bakan Yardımcısı Sn. Nazif YILMAZ’ı ziyaret ettik.

Genel Başkanımız Mesut YILDIRIM, Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyelerimiz ve Ankara İl Başkanımız Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Sn. Nazif YILMAZ’ı ziyaret ettiler.

Ziyaret kapsamında dernek çalışmalarımız, teşkilat yapımız, üye ve meslektaşlarımıza yönelik mesleki gelişim çalışmalarımız, kongrelerimiz, sempozyum ve çalıştaylarımız, akademik ve mesleki yayınlarımız, kurum ve kuruluşlarla yaptığımız protokoller kapsamında yürüttüğümüz çalışmalar, alt çalışma birimlerimiz vb. konularda bilgi aktarımıda bulunduk.
17-19 Kasım tarihlerinde düzenleyeceğimiz 24.Uluslararası Psikolojik Danışma ve Rehberlik Kongresi’ne davetiyemizi ilettik.

MEB bünyesinde görev yapan meslektaşlarımızın mesleki yetkinliklerinin geliştirilmesine, alanımıza ve meslektaşlarımıza dair olumsuz bakış açılarına neden olan durumlara ve bunların çözümüne yönelik işbirliği içerisinde yapılacak çalışmalara ilişkin görüş alışverişinde bulunduk.
MEB bünyesinde sunulan Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetlerinin niteliğinin artırılması ve bu kapsamda öncelikle hizmetin tüm öğrencilere ulaştırılması ve etkin bir şekilde sunulması noktasındaki nicel eksikliğin kapatılmasının önündeki Norm Yönetmeliğinin düzenlenmesine ilişkin resmi talebimizi ilettik. Bu değişikliğe ilişkin gerekçelerimizi detaylı olarak kendilerine sunduk. Bu konuda Bakanlığın ilgili birimleri, mesleğin çatı örgütü olan derneğimiz, akademisyenler ve sendika temsilcilerinin katılacağı bir çalışma grubu oluşturulmasını böylece popülist söylemlerden uzak, gerçekçi ve çözüm odaklı bir çalışma yapılması talebimizi ilettik.

Sayın Bakan Yardımcımıza nazik kabulleri, taleplerimize ilişkin duyarlılığı ve işbirliğine yönelik tutumları için çok teşekkür ederiz.
Kısa süre içerisinde işbirliğiyle bir çok konunun çözüme kavuştura

lacağına inanıyoruz.

Bu gönderiyi paylaş

İhbar hattımıza ulaşmak için tıklayınız...

X