Gençlik ve Spor Bakanlığı KYK Yurtları Oryantasyon Programı Akran Danışmanlığı Eğitimi

Gençlik ve Spor Bakanlığı KYK Yurtları Oryantasyon Programı Akran Danışmanlığı Eğitimi

Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim, Araştırma ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen ve Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği olarak eğitim programı, eğitmen ve genç katılımcıların sağlanması noktasında paydaşı olduğumuz Akran Danışmanlığı eğitim programının açılışı bugün Gençlik ve Spor Bakanlığı Ankara Eğitim Tesislerinde yapıldı. Bakanlık yetkilileri ve Genel Başkanımız Mesut YILDIRIM’ın açılış konuşmalarıyla başlayan programın uygulama ve çıktılarının faydalı olmasını dileriz.
Program, ülke genelinden pilot il olarak seçilen noktalardan KYK yurtlarında kalan, üniversitelerin Psikolojik Danışma ve Rehberlik, Psikoloji ve Sosyal Hizmetler bölümlerinden gönüllü 30 ve derneğimizin gençlik teşkilatı Psikolojik Danışman Öğrenci Konseyi (PDOK) üyesi 30 gönüllü lisans öğrencimiz olmak üzere toplam 60 kişilik öğrenci grubunun katılımıyla gerçekleştirilecek.

Ankara Üniversitesi PDR Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serap NAZLI hocamızın Koordinatörlüğünde değerli alan hocalarımız tarafından verilecek iki günlük eğitimin ardından öğrencilerimiz illerinde Akran Danışmanlığını uygulamaya başlayacak. Pilot çalışma orta ve uzun vadede tüm ülke genelinde yaygınlaştırılacak.
Bu anlamlı çalışma için Bakanlık çalışanları başta olmak üzere emeği geçen tüm paydaşlara teşekkür ederiz.

Bu gönderiyi paylaş

İhbar hattımıza ulaşmak için tıklayınız...

X