MEB’de Psikolojik Danışma ve Rehberlik unvan ve hizmet ikileminin çözümünü talep ettik

MEB’de Psikolojik Danışma ve Rehberlik unvan ve hizmet ikileminin çözümünü talep ettik

2020 yılında MEB Rehberlik ve ”Psikolojik Danışma Yönetmeliği” yayınlanmıştır.

Yeni yönetmeliğe göre ”Rehberlik Hizmetleri” hizmet adı ”Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri” olarak değiştirilmiş, bu hizmetlerde çalışan ”Rehberlik” branş kadro adı ise ”Psikolojik Danışman/Rehberlik Öğretmeni” olarak değiştirilmiştir.

Aradan geçen 14 ay geçmesine rağmen yeni yönetmeliğe uygun olarak, Talim Terbiye Kurulu 9 nolu kararlarında ”Atamaya haiz branş ve hizmetlerde’ hizmet adı güncellenmemiş, buna bağlı olarak ilgi yönetmeliklerde güncelleme yapılamamıştır.
Yönetmelik yayın tarihi itibari ile Özel Eğitim Genel Müdürlüğü, Dönemin Bakan Yardımcısı Sayın Prof.Dr. Mahmut ÖZER in talimatı ile Talim Terbiye kuruluna güncellenme talebiyle gönderilen yazı aylarca işleme alınmamış , sonrasında ise anlamsız nedenlerle red edilmiştir.

Yayınlanan yönetmeliğe göre unvan,hizmet adı güncellemelerinin yapılmaması nedeniyle çalışanlardan tarafımıza gelen bilgiler,meslektaşlarımızın yönetmelikte farklı, TTK ve mebbiste atama kadro ismi farklılığı nedeniyle çalışmalar,yazışmalar, ve iş ve işlemlerde ikilik oluştuğu, karmaşa yarattığı, idari ve uygulamalarda çatışmalara neden olduğu ifade edilmektedir.

Halen, Milli Eğitim Bakanlığında, Okul Rehberlik ve psikolojik Danışma hizmetleri iki hizmet adı ve çalışan personel iki farklı unvan karmaşası ile çalışmaktadır.

Dönemin Bakan yardımcısı ve bugün Milli Eğitim Bakanı olan Sayın Prof. dr. Mahmut ÖZER o dönemde talimatına rağmen yapılması gereken güncellenmesinin yapılmadığını ve karmaşa yarattığını Milli Eğitim Bakanlığına ilettik ve talebimizi yeniledik.

Bu gönderiyi paylaş

İhbar hattımıza ulaşmak için tıklayınız...

X