APA 2021 “Muhteşem Psikolog” ödülü Prof. Dr. Şenel Poyrazlı’nın oldu

Amerika Psikoloji Birliği (APA) 2021 "Muhteşem Psikolog" ödülü Türk Akademisyen Prof. Dr. Şenel Poyrazlı'nın oldu.

APA 2021 “Muhteşem Psikolog” ödülü Prof. Dr. Şenel Poyrazlı’nın oldu

Amerika Psikoloji Birliği (APA) 2021 “Muhteşem Psikolog” ödülü Türk Akademisyen Prof. Dr. Şenel Poyrazlı’nın oldu.

APA (Amerika psikoloji Birliği) 52.Uluslararası Psikoloji Kongresinde
Hacettepe Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik programı mezunu olan ve mesleki/akademik çalışmalarını ABD’de sürdüren Türk akademisyen Prof. Dr. Şenel Poyrazlı’ya “Muhteşem Psikolog” ödülü verildi.

Türkiye’de Psikolojik Danışmanların mesleki çatı örgütü olan Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği üyesi olan Prof.Dr. Şenel Poyrazlı hocamızı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Prof. Dr. Şenel Poyrazlı Kimdir?

Hacettepe Üniversitesi’nde 1992 yılında Psikolojik Danışma ve Rehberlik dalında lisans eğitimini tamamlamıştır. Kısa bir süreliğine Milli Eğitim Bakanlığı’nda rehber öğretmen kadrosunda Psikolojik Danışman olarak çalışmış ve hemen ardından yüksek lisans eğitimine devam etmek için Amerika Birleşik Devletleri’ne gitmiştir. 1997 yılında Northeastern Üniversitesi-Boston’dan Danışma Psikolojisi alanında mastır eğitimini, 2001 yılında ise Houston Üniversitesi’nden yine Danışma Psikolojisi alanında doktorasını tamamlamıştır. Yüksek lisans ve doktora eğitimi sırasında bir çok hastane, klinik ve üniversite psikolojik danışma merkezlerinde danışman olarak görev yapmıştır. Son 13 yıldır Pennsylvania Eyalet Üniversitesi’nin Harrisburg kampüsünde (Penn State Harrisburg) çalışmaktadır. Öğretim üyeliginin yanı sıra, özel bir klinikte de çalişma belgesine sahip psikolog olarak (licensed psychologist) danışmanlık yapmaktadır.

Öğrettiği dersler arasında kültürlerarası yeterlilik, kültürel psikoloji, danışma teknikleri, grup psikolojik danışma gibi dersler yer almaktadır. Araştırma konusu üniversite oğrencilerinin akademik ve kültürel deneyimleri, göçmenlerin kültürel deneyimleri ve kültürel yeterlilik eğitimi alanlarındadir. Yaptığı araştırmalar bir çok uluslararası dergide yayınlanmıştır.

“Bizi Boşamayın: Çocukların Boşanma Sürecinde Olan Anne-Babalara Önerileri” adlı kitabın yazarlarından ve çevirmenlerinden olan POYRAZLI Amerika’da Sage Yayınevi (Sage Publications) tarafından 2013 yılında basılan “International Case Studies in Mental Health” adlı kitabın hem yazarı hem de eş editörüdür.
Amerikan Psikologlar Birliği (APA) içinde 2000 yılından beri aktif bir şekilde görev almaktadır. APA Uluslararası Psikoloji’ye 2014 yılı için başkan seçilmiştir. Uluslararası Psikoloji’nin resmi yayını International Psychology Bulletin’a editorlük, APA Genel Psikoloji bölümünün yayını The General Psychologist’e de yardımcı editörlük yapmıştır. Ayrıca Eğitim Araştırmaları Dergisi’ne (Eurasian Journal of Educational Research) eş-editörlük, International Perspectives in Psychology dergisine de danışman editörlük (consulting editor) yapmaktadır.
Kariyeri boyunca bir çok ödül almıştır. Bunların arasında APA Uluslararasi Psikoloji’ye olağanüstü hizmet (extraordinary service: 2006 ve 2007 yılları) ve en iyi editor ödülü (2010) yer almaktadir. Pennsylvania Eyalet Universitesi, Harrisburg kampüsünde de 2007 yılında en iyi öğretmen ödülüne, 2010 yılında da kültürel farklılığa saygı alanında yaptığı katkılarından dolayı başka bir ödüle (Diversity Award) layık görülmüştür.

Bu gönderiyi paylaş

İhbar hattımıza ulaşmak için tıklayınız...

X