Klinik Psikoloji Yüksek Lisans Açıklamamız

Klinik Psikoloji Yüksek Lisans Açıklamamız

Bilindiği üzere Psikolojik Danışma ve Rehberlik Lisans mezunlarının Tababet Kanunu ek 13. maddesi hükümlerine göre Klinik Psikolog olma hakları bulunmaktadır.

Yıllardır bazı üniversiteler, İlgi kanun maddesine göre mezunlarımızın hakkı olan kariyer olanağına ulaşması için gerekli Klinik psikoloji yüksek lisansa hiç bir akademik, bilimsel ve yasal dayanakları olmadan kabul etmemektedirler.

Bunun nedeni ise ilgili üniversitelerin psikoloji bölüm yönetimleri ve akademisyenlerinin bölüm taasubu ve şovenizmi ile malesef kendilerine verilen yetkiyi kötüye kullanmaları, evrensel bilime aykırı akademik duruş, etik ve ahlaki düşünceden uzak şekilde kanunları hiçe saymalarıdır

Türk pdr der olarak ilgi üniversitelere bilimsel ve hukuki dayanaklarımızla yazılar yazmamıza rağmen kanunsuzluktan vazgeçmemişlerdir. Söz konusu üniversitelerin listesini utanç listesi olarak pdr.org.tr web sitesinde meslektaşlarımız ile paylaştığımız gibi üyelerimizin hakları adına emsal olması için klinik psikolojiye kabul etmeyen 3 üniversiteye idari dava açtık.

Açtığımız davalar sonrası Ankara idare mahkemesinden Haccettepe üniversitesinin hukuka aykırı işlem yaptığı kararı çıkmış ve Psikolojik Danışmanlar lehine kazanılmıştır.
Psikolojik Danışmanlar Türk pdr der öncülüğünde Klinik psikoloji yüksek lisans haklarını hukuki olarak netleştirmiştir
Avukatlarımız ilgi tüm üniversitelere kazanılan dava sonucu ile birlikte gerekli yasal bilgilendirmeyi yapmaya başlamıştır.
İdarenin kanunlara rağmen işlem yapması suçtur. İdarenin mahkeme kararlarını uygulaması aksi halde cezai sorumluluğa gireceği Kanunlarda ve TCK da açıkça belirtilmiştir.

İlgi üniversiteler mezunlarımıza Klinik psikoloji Yüksek lisansı Kanunlar ve mahkeme kararlarına uyarak açmak zorundadırlar.

Bu gönderiyi paylaş

İhbar hattımıza ulaşmak için tıklayınız...

X