1. Ulusal Kariyer Psikolojik Danışmanlığı Sempozyumu

1. Ulusal Kariyer Psikolojik Danışmanlığı Sempozyumu

Derneğimiz bünyesinde düzenlenen kongre, sempozyum, zirve vb. etkinliklere bir yenisini daha ekledik. Bu yıl ilk kez düzenlenen “1. Ulusal Kariyer Psikolojik Danışmanlığı Sempozyumu” na TED Üniversitesi ev sahipliği yaptı. 27 Şubat 2021 cumartesi günü TED Üniversitesi ve Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği iş birliğinde düzenlenen sempozyuma ilgi oldukça yoğundu. Yüzden fazla üniversiteden binlerce katılımcının yer aldığı sempozyum YouTube’dan da canlı olarak yayınlandı.

Açılış oturumu ve konuşmaları, Türk PDR Derneği Genel Başkanı Uzm.Psk.Dan. Oğuz Özat, Türk PDR Derneği Yönetim Kurulu üyesi ve Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdal Hamarta, TEDÜ Rektörü Prof. Dr. Belgin Ayvaşık, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oya Yerin-Güneri, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yüksel Kavak, Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nilüfer Voltan-Acar ve T.C. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi, Eğitim ve Geliştirme Daire Başkanı Dr. Savaş Ceylan’ın katılımıyla gerçekleşti.

Kariyer psikolojik danışması alanında çok sayıda çalışması bulunan 11 Üniversiteden alanında uzman 14 öğretim üyesi ve uygulamacının katkı sunduğu, üç oturumdan oluşan sempozyumun moderatörlüğünü Prof.Dr. Binnur Yeşilyaprak, Prof.Dr. Fidan Korkut-Owen ve TEDÜ Eğitm Bilimleri Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Olcay Yılmaz üstlenirken, programın sunuşu TEDÜ Eğitim Bilimleri Bölümü Araştırma Görevlisi Nergis Hazal Yılmaztürk tarafından gerçekleştirildi.

Sempozyumun 1. Oturumu olan “Kariyer Psikolojik Danışmasını Keşfetmek” oturumunda kariyer psikolojik danışması uygulamaları açıklanırken; 2. Oturum “Kariyer Psikolojik Danışmasını Uygulamak” oturumunda Dünyada ve Türkiye’de kariyer psikolojik danışmanlığı uygulamaları/örnekleri/modelleri aktarıldı. Son oturum olan “Kariyer Psikolojik Danışmasını Yeniden Biçimlendirmek” oturumunda ise gelecek projeksiyonlu bir bakış açısı ile güncel konular, uygulamalar, sorunlar, fırsatlar; COVID 19 ve kariyer gelişimi, teknoloji ve BİT kullanımı, kariyer danışmanlığı ile ilgili gelecek öngörüleri üzerinde duruldu.

Bu gönderiyi paylaş

İhbar hattımıza ulaşmak için tıklayınız...

X