Türk PDR Dergisi Makale Kabulü

Türk PDR Dergisi Makale Kabulü

2020 yılından itibaren Türk PDR Dergisinde yalnızca İngilizce makale kabulü ve yayımı gerçekleştirilecektir. Derginin yayın dilinin değiştirilmesi uluslararası saygın indekslere dahil olma adına elzem bir konu olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu bağlamda halihazırda dergi sistemimizde yer alıp değerlendirmesi devam eden çalışmaların kabul edilmesi durumunda yayınlanmadan önce İngilizceye çevrilmesi talep edilecektir.

Ayrıca “TR Dizin Dergi Değerlendirme Kriterleri” 2020 yılında önemli değişikliklere gidilmiştir. Aşağıdaki maddede ve linkte görüleceği üzere etik kurallar ile ilgili değişiklik neticesinde tüm çalışmalardan Etik Kurul Kararı istenecektir. Bu bakımdan Türk PDR Dergisine gönderilecek tüm çalışmalardan bu karar talep edilecektir.

İlgili Madde:

“Etik kurallar başlığı altında aşağıdaki hususlara uyulmalıdır.

Sosyal bilimler dahil olmak üzere tüm bilim dallarında yapılan araştırmalar için ve etik kurul kararı gerektiren klinik ve deneysel insan ve hayvanlar üzerindeki çalışmalar için ayrı ayrı etik kurul onayı alınmış olmalı, bu onay makalede belirtilmeli ve belgelendirilmelidir.”

TR Dizin için https://trdizin.gov.tr/about

Saygılarımızla

Türk PDR Dergisi Editörleri

Bu gönderiyi paylaş

İhbar hattımıza ulaşmak için tıklayınız...

X