Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Sayın Ziya SELÇUK’a TÜRK PDR DER olarak Ziyaretimiz

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Sayın Ziya SELÇUK’a TÜRK PDR DER olarak Ziyaretimiz

Milli Eğitim Bakanımız Prof. Dr. Sayın Ziya Selçuk TÜRK PDR DER yeni yönetim kurulumuzu makamında kabul etmiştir.
Ziyarete Genel Merkez Yönetim Kurulu olarak , Genel Başkan Oğuz ÖZAT, Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Engin DENİZ, Genel Sekreter Mesut YILDIRIM, Örgütlenme Genel Sekreteri Mehmet BOYRAZ, Eğitim Genel Sekreteri Bilgenur ÇELEBİ, Genel Mali Sekreter Mehmet Fatih KILIÇ katılmışlardır.

Kabulde Sayın Bakanımız Milli Eğitim Sistemii PDR saha ihtiyaçları ve gündemle ilgili değerlendirmelerde bulunmuşlardır.

Görüşmede Genel Başkanımız Oğuz Özat Sahanın ihtiyaçları ve sorunları ile ilgili Sayın Bakanımızı bilgilendirmiştir.

Öğretmen atama kontenjanlarının düşüklüğünü, özellikle son 4 yıldır pdr alanında kontenjanın ihmal edildiğini belirterek pdr için ihtiyaca dönük, sahanın beklentisini karşılayacak atama beklediklerini söylemiştir. Meslektaşlarımızın mesleki eğitim ihtiyaçları, PIKTES ve diğer kadro konularında sahanın problem ve beklentilerini dile getirerek, Bakanlık ile üst düzey aktif işbirliği içerisinde olmak arzularını belirtmiştir

Atamaların düşüklüğünden dolayı mezunlarımızın özel sektör ve özel okullara yöneldiklerinde daha büyük sorunlarla karşılaştığını, kurumsallaşmamış birçok özel okulun ve kurumun, öğrenci, veli ve öğretmen istismarı yaşattıklarını, iş güvencelerinin olmadığını bu kurum ve okulların Bakanlığımızca daha sık denetlenip iyileştirme yapılması halinde mezunlarımızın özel sektöre olan ilgisinin artacağını belirtmiştir.

Üniversitelerde pdr lisans eğitiminde sorunlar olduğunu, Pdr Anabilim dalının artık bölümleşerek Sayın bakanımızın da beklentisi olan kariyer, okul ve ruh sağlığı alanlarında uzmanlaşmanın önünün açılması için bölüm olması gerektiğini ifade etmiştir. Bununla birlikte üniversitelerde pdr ABD kontenjanının çok fazla olduğunu ve hizmetin ihtiyacına dönük sayıda pdr kontenjanının sınırlaması gerektiğini vurgulamıştır.

Mevcut rehberlik yönetmeliğinin hizmete uygun hale getirilmesi gerektiğini bu noktada Türk pdr der olarak her türlü işbirliğine hazır olduklarını belirtmiştir.

Sayın Bakanımız yoğun gündem ve çalışmalar nedeniyle pdr alanında çalışmalara start veremediklerini ve artık başlanacağını, pdr alanına ilişkin sorunların farkında olduğunu dile getirere özellikle pdr mezunu meslektaşlarımızın daha yetkin donanımlı şekilde hizmet vermesini arzuladıklarını bu konuda eksikleri tamamlamanın önemli olduğunu belirterek derneğimiz ile başta yönetmelik ve diğer konularda birlikte çalışacaklarını belirtmişlerdir.

Sayın Bakanımızın tarafımızı kabulünde yakın ilgisi ve işbirliğine dönük samimi düşünceleri nedeniyle teşekkür eder, Türk pdr derneği olarak çalışmalarında her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu belirterek kendilerine kolaylıklar dileriz.

Türk pdr derneği Genel Merkez Yönetim Kurulu

Bu gönderiyi paylaş

İhbar hattımıza ulaşmak için tıklayınız...

X