Gençlerle Gençlik Ruh Sağlığı Çalıştayı

Gençlerle Gençlik Ruh Sağlığı Çalıştayı

“Çalıştayla, gençlerin dayanıklılığının arttırılması ve önlenebilir ruhsal hastalıkların önüne geçilmesi hedeflendi. Çalıştay sonunda gençlerle ilgili çalışmalara gençlerin dahil edilmesi, kurum, kuruluş, STK’ler ve gençler arasında iş birliğinin artırılıp, destek alabilecekleri tüm hizmetlerle ilgili gençlerin farkındalığının artırılması, gençlerin katıldığı gönüllülük faaliyetlerinin yaygınlaştırılarak ruh sağlıklarının güçlendirilmesi, akran desteğinin güçlendirileceği programlar geliştirilmesi, gençler ve aileler arasındaki iletişimi artıracak programlara yer verilmesi, akran zorbalığının önlenmesi konularında çalışmaların başlatılması önerildi.”

“Gençlerle Gençlik Ruh Sağlığı Çalıştayı” öncesi 11.04.2019 tarihinde Genel Başkanımız Prof. Dr. Cengiz ŞAHİN, Başkan Yardımcımız Mesut YILDIRIM ve Genel Sekreterimiz Yasemin GÜVEN  istişareler de bulunmak, yapılacak işbirliğinde Türk PDR Derneği olarak katkı sunabileceğimiz konuları değerlendirmek üzere Ruh Sağlığı Dairesi’ne ziyaret gerçekleştirmişlerdir. Psikolog Dr. Özlem Güler AYDIN ile çalıştay öncesi yapılan fikir alış verişi ile Derneğimizin katkıları değerlendirilmiştir.

Verimli geçen çalıştay sonuçlarının ülkemiz ve misafirimiz olan mülteci gençlere yönelik yapılacak çalışmalara olumlu katkıları olacaktır. Bugünümüz ve geleceğimiz olan gençlere yönelik yapılacak her türlü çalışma sorumlu bir STK olarak her zaman önceliğimiz olacaktır.

Bu gönderiyi paylaş

İhbar hattımıza ulaşmak için tıklayınız...

X